Aktualności

  1. Strona główna
  2. O nas
  3. Aktualności
Raport oddziaływania Zielonych Ferm na środowisko

Niniejszy raport jest zwieńczeniem wielomiesięcznych, mozolnych i szczegółowych badań prowadzonych w Zielonych Fermach. Autorami badań są niezależne akredytowane laboratoria i jednostki badawcze, w tym: Instytut Podstaw Inżynierii Środowiska Polskiej Akademii Nauk w Zabrzu, Zakład Farmakologii i Toksykologii Państwowego Instytutu Weterynaryjnego – Państwowego Instytutu Badawczego w Puławach, Instytut Technologiczno-Przyrodniczy Państwowy Instytut Badawczy w Falentach, Laboratorium Gradko International Ltd. w Anglii, DAC System Telemetria Procesów Środowiskowych. Jesteśmy przekonani, że tylko takie transparentne badania przedstawione w syntetyczny i zrozumiały sposób będą argumentem do walki z wszechogarniającą polityką dezinformacji.

15.01.2024

Wipasz został członkiem Brytyjskiego Stowarzyszenia Żywności Mrożonej (British Frozen Food Federation, BFFF), elitarnego grona skupiającego przedstawicieli rynku żywności mrożonej. Stowarzyszenie,…

18.12.2023

„Inflacja brutalnie odciska swoje piętno na losach tych, którzy mają najtrudniej. Są w Polsce ludzie, dla których każdy paragon jest paragonem grozy. Leki, podstawowa żywność,…

12.12.2023

Zima to wyjątkowo trudny okres dla zwierząt żyjących z schroniskach. Deszcz, śnieg i minusowe temperatury naprawdę dają im w kość! Pracownicy firmy Wipasz postanowili pomóc…

24.11.2023

Po 4 latach przerwy w uczestniczeniu jako wystawca, wróciliśmy na targi ANUGA, które odbyły się w październiku 2023 roku w Kolonii. Można stwierdzić, że Wipasz dokonał…