Kurczak z Zielonych Ferm

  1. Strona główna
  2. Zielone Fermy

Tym co decyduje o najwyższej jakości mięsa Kurczaka z Zielonych Ferm jest dobrostan podczas jego rozwoju. Naturalne światło, swoboda poruszania się, grzędy, antystresowe zabawki i najlepszej jakości naturalny pokarm to standard Zielonych Ferm. Projekt Zielonych Ferm to długofalowa inwestycja Wipasz S.A. wyznaczająca jedyny właściwy kierunek chowu zwierząt.

Naszym kurczętom na Zielonych Fermach zapewniamy:

naturalne światło słoneczne

pasza 100% roślinna

antystresowe zabawki

grzędy i podesty

większa swoboda poruszania

ściółka umożliwiająca grzebanie

Wszystkie produkty Kurczaka z Zielonych Ferm pochodzą z chowu bez antybiotyków.

Poznaj filozofię Naszych Zielonych Ferm

Wszystkie produkty Kurczaka z Zielonych Ferm znajdziesz w sieci sklepów Lidl.

Filet z kurczaka z polędwiczką
klasa A

Mix udo i podudzie z kurczaka
klasa A

Skrzydło z kurczaka
klasa A

Twórzmy dobry klimat

Dbamy o środowisko naturalne, dlatego zastąpiliśmy opakowania plastikowe łatwymi do recyclingu tackami papierowymi. W każdej naszej tacce jest aż 80% mniej plastiku! Co ciekawe, sama tacka również została wyprodukowana z materiałów pochodzących z recyclingu.

Folia górna

wyrzuć do żółtego pojemnika

Mięso z kurczaka

przygotuj swoje ulubione danie

Folia wyścielająca tackę

wyrzuć do żółtego pojemnika

Papierowa tacka

wyrzuć do niebieskiego pojemnika

Innowacyjność

Standard Zielonych Ferm łączy dobrostan zwierząt, dbałość o środowisko i troskę o zdrowie konsumentów. Powstał on dzięki połączeniu naszego wieloletniego doświadczenia, wiedzy specjalistów z branży oraz wsparciu naszego Instytutu Żywienia i Hodowli Polskiego Kurczaka.

zielona energia z fotowoltaiki zasilająca fermy

innowacyjny system wentylacji zapewniający stały dostęp świeżego powietrza

automatyczny system pojenia i karmienia

zastosowanie nagrzewnic wodnych

dobra izolacja cieplna

Instytut Żywienia i Hodowli Polskiego Kurczaka

Stworzyliśmy coś, czego jeszcze nie było – obiekt unikalny na skalę europejską!

Cele prowadzonych badań:

Doskonalenie wyników produkcyjnych w powiązaniu z poprawą dobrostanu zwierząt

Wyznaczanie trendów w hodowli zwierząt

Tworzenie modeli biznesowych dla hodowców

Oferowanie konsumentom najwyższej jakości mięsa z kurczaka

Prowadzenie hodowli bez antybiotyków