Ładowanie

Pasze

Bydło mięsne

Produkty dostępne w standardzie BEZ GMO.

Wimilk

Koncentraty białkowe i korektory

  • Wimilk K Opas – koncentrat białkowy zawierający 30% białka ogólnego. Zalecany udział w mieszankach 20-30%.
  • Mocny 40, 45 i 50 – mieszanki do korygowania zawartości białka szybko degradowanego w żwaczu. Przeznaczone do stosowania w dawkach z dużą zawartością energetycznych pasz objętościowych.
  • Dynamilk – korektor energetyczny do stosowania jako dodatek ograniczający deficyt energetyczny.

Dodatki mineralno – witaminowe

Innowacyjne produkty zawierające mikrokapsułkowane, chronione witaminy i pierwiastki śladowe w formie chelatów aminokwasowych

  • Opaswit – premiks dostosowany do potrzeb bydła opasowego.
  • BOS Mineralmilk - podstawowy premiks dla bydła opasowego.
  • BOS Extra Mineralmilk - premiks z żywymi kulturami drożdży dla bydła opasowego.

Bufory – związki stabilizujące i stymulujące pracę żwacza.

Zalety stosowania tych produktów to poprawa strawności dawki, podniesienie energetyczności dawki, wyższa produkcja mleka o wyższym poziomie białka, zwiększenie pobrania suchej masy, poprawa statusu immunologicznego krów.

  • Foscalwit Mineralmilk - premiks o podwyższonym poziomie fosforu dla krów mlecznych.
  • Foscalwit Mineralmilk Karoten - premiks o podwyższonym poziomie fosforu i beta-karotenu dla krów mlecznych.
  • Bufor Mix – skuteczna mieszanina kwaśnego węglanu sodowego, alg morskich, morskiego tlenku magnezu oraz kredy; szybko przywraca właściwe pH treści żwacza.
  • Bufor Mix Sac – łączy w sobie skuteczność chemicznego działania związków zawartych w produkcie Bufor Mix z biologiczną aktywnością żywych kultur drożdży.
  • Acid Buf – skuteczny preparat do walki z kwasicą na bazie alg morskich.
  • Sac Rum – żywe kultury drożdży w formie profesjonalnej przedmieszki. Pomaga odkwaszać żwacz i stymuluje wzrost jego mikroflory.
  • Sac Rum 100 - żywe kultury drożdży w formie skoncentrowanej przedmieszki.
  • Cornbooster – dodatek zawierający enzymy poprawiające strawność skrobi i włókna kukurydzianego z dodatkiem żywych kultur drożdży.
  • Corn Booster - dodatek zawierający enzymy poprawiające strawność skrobi i włókna kukurydzianego.
  • Combo Booster - dodatek zawierający enzymy poprawiające strawność skrobi i włókna kukurydzianego z dodatkiem żywych kultur drożdży.

 

Nr Umowy: POIR.01.01.01-00-1071/19-00
 

 

Wipasz S.A. podjął decyzje o realizacji dwóch projektów w miejscowości Kwasówka (gmina Drelów, powiat bialski, województwo lubelskie). 

 

Pierwszy to projekt badawczo rozwojowy pn. Rozwój polskiej branży drobiowej poprzez opracowanie wzorcowego modelu hodowli Kurczaka Polskiego współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020). Projekt realizowany jest w ramach konkursu Narodowego Centrum Badań i Rozwoju 6/1.1.1/2019 - Szybka ścieżka. 


Całkowita kwota kosztów kwalifikowalnych projektu wynosi 15 489 200,78 zł. Instytucja Pośrednicząca, tj. Narodowe Centrum Badań i Rozwoju przyznało Spółce WIPASZ SA dofinansowanie w kwocie nie przekraczającej 6 195 680,30 zł, co stanowi 40% całkowitych wydatków kwalifikujących się do objęcia wsparciem w ramach Projektu. 

 

Celem prac B+R zaplanowanych w ramach Projektu jest opracowanie wzorcowego modelu hodowli Kurczaka Polskiego, którego efektem będzie zwiększona wydajność, rentowność, skuteczność programów żywieniowych, zwiększenie dobrostanu zwierząt i możliwości integracji pionowej na trzech szczeblach współpracy, umożliwiając wdrożenie rezultatów Projektu na rynek. 

 

Drugi projekt to inwestycja obejmująca wykonanie prac budowlanych niezbędnych do utworzenia instalacji demonstracyjnej o szacowanym koszcie 13 720 154 złotych oraz kwota 19 392 190 złotych przeznaczona na wytworzenie pasz do demonstracji modelu – te działania będą całkowicie finansowanych ze środków własnych Spółki. 

 

 

Projekt  współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego pn.
Rozwój polskiej branży drobiowej poprzez opracowanie wzorcowego modelu hodowli Kurczaka Polskiego

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o nie korzystanie z naszej witryny.