Filarem bezpieczeństwa wytwarzanych przez nas produktów jest System Integracji Pionowej, pozwalający na kontrolowanie każdego etapu produkcji, od pola do stołu konsumenta. Dzięki temu każdy kilogram naszych produktów jest w pełni weryfikowalny.
Mięso drobiowe produkujemy zgodnie z filozofią zrównoważonego rozwoju i poszanowania dobrostanu podczas chowu.
Nasze zakłady drobiarskie to jedne z najnowocześniejszych obiektów tego typu na świecie. Posiadamy status zakładów referencyjnych dla firm Meyn i Ishida – światowych liderów technologii dzielenia i pakowania mięsa drobiowego.
Dzięki zupełnie odmiennej specjalizacji naszych dwóch zakładów drobiarskich możemy dopasować się do niemal każdej, najbardziej wymagającej specyfikacji klienta.
Zakład Drobiarski w Mławie dedykowany jest do obsługi klientów sieciowych w całej Europie oraz produkcji dań typu Ready to Cook, marynowanych produktów grillowych i szaszłyków. Strategicznym przeznaczeniem Zakładu w Międzyrzecu Podlaskim jest obsługa klientów B2B i HoReCa oraz produkcja convenience – produktów poddanych pełnej obróbce termicznej.
Najwyższa jakość i rozbudowane możliwości kalibracji są szczególnie cenione przez klientów z kanału HoReCa.
Przywiązujemy specjalną wagę do tematu bezpieczeństwa i identyfikowalności żywności. Dlatego chętnie współpracują z nami przetwórcy, którzy wykorzystują nasz towar do dalszej produkcji.
Najwyższy stopień automatyzacji naszych Zakładów Drobiarskich pozwala wytwarzać produkty bezpieczne mikrobiologicznie, z najdłuższym możliwym terminem przydatności do spożycia. Dowodem na to są posiadane przez nas certyfikaty.
Projekt Zielonych Ferm jest innowacyjnym podejściem do zrównoważonej produkcji żywności. Dzięki wykorzystaniu nowoczesnych technologii i praktyk zgodnych z zasadami zrównoważonego rozwoju, przyczyniamy się do tworzenia bardziej ekologicznych i przyjaznych dla środowiska rozwiązań. Kurczak z Zielonych Ferm pochodzi z chowu bez antybiotyków i karmiony jest paszą bez GMO.
W naszej ofercie posiadamy produkty świeże, mrożone, grillowe oraz marynowane, RTC w tym szaszłyki oraz convenience dostępne w różnych formach pakowania i w różnej kalibracji.
Odwiedź nas w naszym biurze w Warszawie! Tu przyjmą Cię nasi specjaliści ds. eksportu.
Fort Piłsudskiego 32, 02-704 Warszawa
meat.sales@wipasz.pl
+48 887 071 217