Wipasz w liczbach
Wipasz S.A. to jeden z największych polskich producentów paszy i lider w produkcji świeżego mięsa z kurczaka. Firma w 100% oparta na polskim kapitale. Wipasz sprzedaje rocznie ok 1 mln ton paszy dla drobiu, trzody i bydła, dziennie zaś produkuje 1000 ton mięsa z kurczaka.
Dowiedz się więcejIntegracja pionowa
Wysokiej jakości surowce
Najlepsze pasze
Certyfikowana ferma kontraktowa
Najlepsze mięso drobiowe

Poznaj nas bliżej
Polityka jakości
Firma Wipasz S.A. na pierwszym miejscu stawia bezpieczeństwo i satysfakcję swoich klientów. Gwarancją najwyższej jakości wyrobów oraz wiarygodności działań firmy są posiadane certyfikaty:
-
VLOG
Standard adresowany do producentów, przetwórców żywności oraz firm handlowych potwierdzający, że produkt nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie (GMO) oraz dodatków wytwarzanych z użyciem GMO. VLOG dotyczy łańcucha dostaw, zbóż, warzyw, owoców oraz produktów pochodzenia zwierzęcego.
-
GMP+
Standard zapewniający bezpieczeństwo pasz we wszystkich ogniwach łańcucha paszowego. System jest spójny z wymaganiami prawnymi, normą ISO 9001 oraz odnosi się do systemu zapewniania bezpieczeństwa żywności HACCP.
-
KZR INiG
system certyfikacji biomasy, który znajduje zastosowanie na wszystkich etapach procesu wytwarzania bioenergii oraz biopaliw.
-
QS
System zapewnianiający bezpieczeństwo żywności i pasz. Kontrola na każdym etapie procesu produkcji, aż po produkt finalny, który konsument znajduje na półce sklepowej.
-
BRC
BRC - globalny standard bezpieczeństwa żywności Brytyjskiego Konsorcjum Detalistów. Obejmuje cały łańcuch dostaw poprzez cztery powiązane standardy zawierające szczegółowe wymagania, jakie muszą spełniać dostawcy produktów pod marką własną sieci handlowych, żeby móc wytwarzać, pakować, magazynować i dystrybuować bezpieczne produkty spożywcze i konsumpcyjne. Standard BRC wymaga przyjęcia i wdrożenia zasad systemu HACCP.
-
QAFP
System Gwarantowanej Jakości Żywności - procedury gwarantujące nie tylko bezpieczeństwo, ale też wyższą jakość żywności.
-
IFS
IFS (International Food Standard) – międzynarodowy standard bezpieczeństwa żywności, powszechnie uznawany w całej Europie Zachodniej. Jego głównym celem jest potwierdzenie bezpieczeństwa i jakości produktu oraz jego zgodności z obowiązującymi prawami i normami. IFS ujednolica wymagania i wprowadza przejrzystość w łańcuchu dostaw, od surowca po produkt końcowy.

Informacje
Pracuj z nami
Dlaczego warto?
Ciągle zwiększamy asortyment naszej proddukcji, powiększamy rynki zbytu, otwieramy nowe zakłady produkcyjne. Poszukujemy w związku z tym specjalistów różnych zawodów. Jeśli chciałbyś związać się zawodowo z największym polskim producentem pasz i mięsa drobiowego, złóż swoją ofertę.
Mistrz w Dziale Magazynu
wykształcenie minimum średnie – mile widziane wykształcenie wyższe 1 rok doświadczenia na podobnym stanowisku uprawnienia WJOII do kierowania wózkami widłowymi wraz z UDT gotowości do podjęcia pracy zmianowej dobra organizacja pracy, umiejętności zarządzania zespołem oraz egzekwowani
Pracownik produkcji
gotowości do pracy w systemie II zmianowym (zmiana dzienna, zmiana nocna) nie posiadasz doświadczenia ... wszystkiego Cię nauczymy gotowości do wykonania badań do celów sanitarno-epidemiologicznych motywacji do pracy – wierzymy, że człowiek to inwestycja, dlatego chcemy współpracować i
KONTROLER JAKOŚCI w Zakładzie Drobiarskim w Mławie
wykształcenia wyższego lub średniego - mile widziane kierunki: technologia żywności, żywienie człowieka lub kierunki pokrewne; znajomości wymagań dot. produkcji i znakowania wyrobów pochodzenia zwierzęcego; znajomości systemu HACCP/GMP/GHP w produkcji; doświadczenia w branży spożywcz
