Wipasz w liczbach
Wipasz S.A. to jeden z największych polskich producentów paszy i lider w produkcji świeżego mięsa z kurczaka. Firma w 100% oparta na polskim kapitale. Wipasz sprzedaje rocznie ok 1 mln ton paszy dla drobiu, trzody i bydła, dziennie zaś produkuje 1000 ton mięsa z kurczaka.
Dowiedz się więcejIntegracja pionowa
Wysokiej jakości surowce
Najlepsze pasze
Certyfikowana ferma kontraktowa
Najlepsze mięso drobiowe

Poznaj nas bliżej
Polityka jakości
Firma Wipasz S.A. na pierwszym miejscu stawia bezpieczeństwo i satysfakcję swoich klientów. Gwarancją najwyższej jakości wyrobów oraz wiarygodności działań firmy są posiadane certyfikaty:
-
VLOG
Standard adresowany do producentów, przetwórców żywności oraz firm handlowych potwierdzający, że produkt nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie (GMO) oraz dodatków wytwarzanych z użyciem GMO. VLOG dotyczy łańcucha dostaw, zbóż, warzyw, owoców oraz produktów pochodzenia zwierzęcego.
-
GMP+
Standard zapewniający bezpieczeństwo pasz we wszystkich ogniwach łańcucha paszowego. System jest spójny z wymaganiami prawnymi, normą ISO 9001 oraz odnosi się do systemu zapewniania bezpieczeństwa żywności HACCP.
-
KZR INiG
system certyfikacji biomasy, który znajduje zastosowanie na wszystkich etapach procesu wytwarzania bioenergii oraz biopaliw.
-
QS
System zapewnianiający bezpieczeństwo żywności i pasz. Kontrola na każdym etapie procesu produkcji, aż po produkt finalny, który konsument znajduje na półce sklepowej.
-
BRC
BRC - globalny standard bezpieczeństwa żywności Brytyjskiego Konsorcjum Detalistów. Obejmuje cały łańcuch dostaw poprzez cztery powiązane standardy zawierające szczegółowe wymagania, jakie muszą spełniać dostawcy produktów pod marką własną sieci handlowych, żeby móc wytwarzać, pakować, magazynować i dystrybuować bezpieczne produkty spożywcze i konsumpcyjne. Standard BRC wymaga przyjęcia i wdrożenia zasad systemu HACCP.
-
QAFP
System Gwarantowanej Jakości Żywności - procedury gwarantujące nie tylko bezpieczeństwo, ale też wyższą jakość żywności.
-
IFS
IFS (International Food Standard) – międzynarodowy standard bezpieczeństwa żywności, powszechnie uznawany w całej Europie Zachodniej. Jego głównym celem jest potwierdzenie bezpieczeństwa i jakości produktu oraz jego zgodności z obowiązującymi prawami i normami. IFS ujednolica wymagania i wprowadza przejrzystość w łańcuchu dostaw, od surowca po produkt końcowy.

Informacje
Pracuj z nami
Dlaczego warto?
Ciągle zwiększamy asortyment naszej proddukcji, powiększamy rynki zbytu, otwieramy nowe zakłady produkcyjne. Poszukujemy w związku z tym specjalistów różnych zawodów. Jeśli chciałbyś związać się zawodowo z największym polskim producentem pasz i mięsa drobiowego, złóż swoją ofertę.
Brygadzista
-umiejętność organizowania pracy zespołu i egzekwowania zadań -odpowiedzialność i dyspozycyjność (praca II zmianowa- zmiana dzienna i nocna) -umiejętność pracy pod presją czasu; -mile widziana znajomość języka angielskiego i rosyjskiego
Doradca ds. Żywienia Trzody Chlewnej
Nasze wymagania Wykształcenie średnie lub wyższe (rolnictwo, zootechnika, weterynaria lub pokrewne) Mile widziane doświadczenie i umiejętność handlowa Umiejętność nawiązywania kontaktów Prawo jazdy kat. B. Dobra organizacja pracy Samodzielności, dokładności oraz chęci do dalszego ro
Konserwator Działu Utrzymania Ruchu Zielone Fermy
· Wykształcenie techniczne · Umiejętność czytania dokumentacji technicznej (schematy elektryczne, rysunek techniczny) · Mile widziane doświadczenie w dziale utrzymania ruchu · Mile widziane aktualne uprawnienia SEP do 1 KV · Mile widziane aktualne uprawnienia na wózki widłowe, podnośnik
